Skip to content

Over Jacobine Sanders

Ir. Jacobine Sanders (1963)

 

Na een carrière van 14 jaar in productontwikkeling en marketing bij o.a. Koninklijke Ruijter, Friesland Coberco en Cargill, besloot ik het bedrijfsleven te verlaten. Een jaar later startte ik in 2003 mijn eigen bedrijf in loopbaancoaching. Na 10 jaar heb ik dat uitgebreid met bedrijfscoaching. Zelf heb ik ook geworsteld met loopbaankeuzes en het vinden van voldoende klanten en het op poten krijgen van een financieel gezond bedrijf waarin ik met plezier werk. Ik kan me dus goed inleven in de situatie van mijn cliënten.

Naast een post HBO-opleiding loopbaanbegeleiding heb ik mij onder meer verdiept in Burn-out en Stress, NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) en RET (Rationeel Emotieve Training).

In samenwerking met JPwerkrevisie voer ik freelance loopbaanopdrachten uit in de regio Zutphen en Deventer. Tevens ben ik actief als individueel begeleider bij Pharos-advies bij de opleiding tot loopbaancoach. Ik ben aangesloten bij de NOLOC, Vereniging voor Loopbaanprofessionals en beschik ik over een uitgebreid netwerk van andere loopbaanbegeleiders, coaches, trainers en specialisten. Ook maak ik deel uit van het netwerk van narratieve coaches, dat is gespecialiseerd in het toepassen van het Career Story Interview. Zie hiervoor www.keuzesinloopbaan.nl.

Kenmerkend voor mijn manier van werken: pragmatisch, betrokken, enthousiast, eerlijk en betrouwbaar.

Naast mijn werk als loopbaan- en bedrijfscoach ben ik graag fysiek in beweging. Ik ben in mijn element in de frisse lucht: in de tuin, op de fiets of wandelend met partner en hond, in de bergen of zeilend in Friesland. Verder houd ik van lezen, koken, lekker eten en mensen ontmoeten.

En ja, ik vind het ook leuk om jou te ontmoeten en jou te helpen bij de ontwikkeling van jezelf of de groei van jouw eigen bedrijf.

Anderen over Jacobine

“Jacobine is een prettig persoon die met rust en aandacht helpt focus aan te brengen in je loopbaanplannen zodat je (weer) meer gaat doen wat echt bij je past. “

Lea Adriaans

“In mijn bedrijf wil ik opnieuw focus aanbrengen in mijn klanten en werkzaamheden. Jacobine heeft op een krachtdadige en inlevende manier in 3 gesprekken de rode draad eruit gehaald. Door deze duidelijkheid te vertalen naar een heldere 10 seconde-boodschap, kan ik nu actief aan de slag met het verder vormgeven van en groeien met mijn bedrijf.”   

Mariette Swart, Swartmensenwerk

“Jacobine is een zeer empathische loopbaancoach, met oog voor alle aspecten van mijn leven. Ze heeft me geholpen via overzichtelijke stappen zelf mijn kwaliteiten, uitdagingen, wensen en mogelijkheden te ontdekken en daarmee de richting voor het vervolg van mijn loopbaan helder te krijgen.”

Maddi

“Jacobine heeft met haar zakelijke en analytische bril mijn cijfers vertaald naar inzichtelijke plaatjes. Dankzij haar weet ik nu welke opdrachten ik wel en welke ik niet wil accepteren. Ook heb ik besloten mijn minst winstgevende activiteit on-hold te zetten waardoor ik ruimte heb gekregen voor het ontwikkelen van nieuwe ideeën. Desondanks draai ik nu een heel goed jaar en heb ik meer tijd voor mijn hobby paardrijden.”

Esther von Faber, loopbaancoach

“In een paar gesprekken met Jacobine heb ik een nieuwe doelmarkt kunnen benoemen. En, handvatten gevonden hoe deze markt te benaderen, op een manier die bij mij past”.

Sanne Hoogervorst, loopbaancoach

“Jacobine beschikt over een mooie mix van zakelijk inzicht en persoonlijke betrokkenheid. Ze is helder in haar taalgebruik, en manier van werken. Ze toont zich niet als een allesweter wat heel prettig is. Ze zoekt mee vanuit een oprechte interesse in haar cliënten.”

Stephan de Vilder, Life & Business Coach

Scroll To Top